Η Μαίρη Καρατζά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Σπούδασε design και εργάζεται στην εταιρεία theSwitch. Παράλληλα ασχολείται με τον σχεδιασμό κοινωνικών δράσεων που βασίζονται σε ανοιχτές κοινότητες και στο συμμετοχικό σχεδιασμό διερευνώντας τις προκλήσεις των συστημικών προβλημάτων. Βλέπει ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα του design το σχεδιασμό νέων δομών και διαδικασιών οι οποίες θα προκαλούν την κοινωνική και πολιτική καινοτομία.


Stephania_Xydia_photoΗ Στεφανία Ξυδιά μεγάλωσε στο Λουξεμβούργο και σπούδασε Πολιτιστική Διαχείριση και Πολιτική στην Αγγλία και την Ισπανία. Δραστηριοποιείται στην οργάνωση εκδηλώσεων και την ανάπτυξη έργων που συνδέουν την πόλη, τους πολίτες, τον πολιτισμό και την πολιτική, εστιάζοντας στο κομμάτι της επικοινωνίας και των διακρατικών συνεργασιών. Αδράττει κάθε ευκαιρία για ταξίδια, διαπολιτισμικές εμπειρίες και γαστρονομικές δοκιμές, αλλά πάντα επιστρέφει στην Αθήνα!


10564815_10152660181569009_1804511665_nO Στέλιος Βούλγαρης γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε, ζει και δικηγορεί στην Αθήνα. Εδώ και χρόνια συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που αφορούν τη ζωή στην πόλη με βασικό προσανατολισμό τη συλλογική δράση. Είναι ένας από τους εμπνευστές και moderators του synathina.gr.


ϊ__ω_Έ_____Ί_ύ2

Η Σεβαστή Βαρδούλη μεγάλωσε στα Τρίκαλα, σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία και χωροταξία στο Παρίσι. Στη συνέχεια εργάστηκε σε ευρωπαϊκά και γαλλικά προγράμματα έρευνας στο πεδίο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και του συμμετοχικού σχεδιασμού. Πρόσφατα επανεγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δραστηριοποιείται ως αρχιτέκτων-πολεοδόμος και μετέχει σε συλλογικές προσπάθειες για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την οργάνωση δράσεων που συμβάλλουν στην ανάδειξη μια πιο συμμετοχικής και αλληλέγγυας αστικής κουλτούρας.


LoukasBartatilasΟ Λουκάς Μπαρτατίλας ζει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και δραστηριοποιείται δημιουργικά γύρω από θέματα που σχετίζονται με το χωρικό και κοινωνικό περιβάλλον της πόλης. Εξερευνά το πώς οι ανθρώπινες πρωτοβουλίες μικρής κλίμακας και οι διάφορες καθημερινές δραστηριότητες διαμορφώνουν τον αστικό χώρο. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Βόλο και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του για την Τέχνη στο δημόσιο χώρο (MFA Public Art) στο Πανεπιστήμιο Bauhaus στη Βαϊμάρη της Γερμανίας.


_Έ_ίί_ω__Ό___ύ_ω_Ο Οδυσσέας Βελέντζας εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα συμμετοχικής λήψης αποφάσεων, στρατηγικού σχεδιασμού και οργανωσιακής ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικο. Σαν μέλος του παγκοσμίου δικτύου Art of Hosting χρησιμοποιεί συμμετοχικές μεθόδους και εργαλεία διαλόγου για την υποστήριξη και εξέλιξη μικρών ή μεγάλων ομάδων. Τα τελευταία χρόνια μαζί με συνεργάτες και φίλους μεταδίδουν την θεωρία και τα εργαλεία της Συμμετοχικής Ηγεσίας στην Ελλάδα μέσα από σεμινάρια και κοινωνικά εγχειρήματα.


___ή________Ό______Η Αγάπη Λουκογεωργάκη ζει στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Ρέθυμνο και σπούδασε στο Βόλο, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στην απεικόνιση των στοιχείων της πόλης και των μεταβολών της. Φαντάζεται την πόλη σαν καμβά, όπου οι πολίτες μπορούν να ζωγραφίσουν με τις δράσεις τους.


_ω_____ω__ωύΌ__ΈωH Μαριάννα Πατελίδα μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Βόλο. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις πολιτικές αναπλάσεων και αστικής αναγέννησης. Είναι φωτογράφος κατά τύχη. Η πόλη γι” αυτήν είναι βίωμα κι αυτό που κρατάει πάντα στις φωτογραφίες της είναι τα βλέμματα των ανθρώπων.


_ω__ω____Έ__Η Μαρία Κικίδου είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Χωροταξίας και Ανάπτυξης (ΑΠΘ) και εξειδικεύεται στις Αστικές Αναπλάσεις (EJMC reCity) μελετώντας περιπτώσεις σε πόλεις της Ιταλίας και Πορτογαλίας. Δίνει έμφαση στην κοινωνική και ανθρωπολογική διάσταση των πόλεων και των δημόσιων χώρων τους, ερευνώντας συμμετοχικές πρακτικές και πολιτικές αναβίωσης αστικών περιοχών. Αντιμετωπίζει τις πόλεις πέρα από πεδία μελέτης, ως τόπους έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών και ενθουσιάζεται με ταξίδια και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.