Εργαστήριο Πολιτών Πεδίο_Αγορά: Όλοι μαζί συζητάμε για το μέλλον της πλατείας

Εργαστήριο Πολιτών Πεδίο_Αγορά: Όλοι μαζί συζητάμε για το μέλλον της πλατείας

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 – 21:00 πραγματοποιούμε το πρώτο εργαστήριο πολιτών του ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ, για να συζητήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον της πλατείας Βαρβακείου. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων Artower Agora (Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία).

Το εργαστήριο είναι το πρώτο από μία σειρά εργαστηρίων τα οποία έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις δυνατότητες διαμόρφωσης της πλατείας Βαρβακείου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί με τη μέθοδο World Café – μία απλή και κατανοητή μέθοδο διαλόγου η οποία μας δίνει την δυνατότητα ως συμμετέχοντες να εκφραζόμαστε ελεύθερα, να συζητούμε σε βάθος, και να αναδεικνύουμε κοινές ιδέες και προτάσεις. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα συζητήσουμε σε μικρές ομάδες σχετικά με τις προοπτικές και τις προκλήσεις της πλατείας. Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και οι ιδέες που θα αναδειχθούν, θα αποτυπωθούν και θα διατεθούν ανοιχτά στο διαδίκτυο, ενώ θα αποτελέσουν τη βάση για τα επόμενα βήματα της πρότυπης διαδικασίας σχεδιασμού της πλατείας μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο χώρο, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας στην ακόλουθη φόρμα το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση:

https://www.eventora.com/en/Events/protypa-ergasthria-symmetoxikoy-sxediasmoy-ergoy-t-1

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετά τη λήξη του εργαστηρίου τρώμε όλοι μαζί εντός της αγοράς στις 9μμ.
Αξιοποιώντας τρόφιμα της αγοράς που θα σπαταλούνταν, μαγειρεύουμε μια εορταστική σούπα για όλους τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου. Συναντιόμαστε στην καρδιά της Αθήνας για να απολαύσουμε μαζί ένα καλό, καθαρό και τίμιο γεύμα. Η εκδήλωση είναι μέρος της παγκόσμιας δράσης Terra madre Day του Slow food που γίνεται ταυτόχρονα σε πάνω από 1500 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.pedio-agora.gr

Τηλ: 693 44 38 748 – mail: [email protected]